Sevärdheter på Södermalm

Sevärdheter på Södermalm med omnejd: Gå uppför Katarina kyrka. Inne i denna välkända kyrka finns vackra, unika väggmålningar i marmor från början av 1900-talet. Gångvägen upp till den är också intressant, eftersom du har en fantastisk utsikt över staden därifrån.

Stadshuset med sina storslagna trappor och fantastiska utsikter över Stockholm. 10 minuters promenad från Södermalm och verkligen väl värt ett besök. I Stockholm ligger också Moderna museet, som förutom verk av internationellt kända konstnärer även har en avdelning för fotografi. Det ligger på översta våningen, så det finns en fantastisk utsikt över Stockholm även därifrån.

Mariatorget 3:an är full av vintagebutiker och andra sevärdheter på Södermalm. Här hittar du det minsta hotellet i Stockholm , med en egen trädgård! Inredningen på dessa hotell har inspirerats av Park Hotel vid Skansen park. Baren Call Me har en Alice-i-underlandet-stil som är värd att kolla in om du någonsin är i stan. På ön Långholmen finns flera sevärdheter, ett gammalt fängelse som nu är vandrarhem. Hela Södermalm, även om jag i det här inlägget inte bara hållit mig dit, är en fantastiskt stadsdel och där finns det någonting för alla, barn som gamla. Massor av pubar och restauranger och sevärdheter i parti och minut. Vänd blicken nordost och du kommer att se Skansen och Djurgården. Ser du alla små båtar som är på väg ut till skärgården? Du kan ta och hoppa på en båt så kommer du ut till små öar som är mycket pittoreska. Helt klart är Stockholm i allmänhet och Södermalm i synnerhet en stad som alla borde besöka minst en gång i livet. Om du bor i staden behöver du aldrig åka på semester någon annanstans för du har allt du kan önska och lite till runt knuten. Har du sevärdheter på Södermalm du vill tipsa om? Gör det nere i kommentarerna!